Webrichtlijnentraining

Jules Ernst geeft trainingen met als onderwerp Webrichtlijnen. Dit doet hij voor webredacteuren, webmanagers, webbouwers en iedereen die een goede website wilt hebben en houden. De trainingen van Jules zijn praktisch.

Webrichtlijnen voor webredacteuren en communicatieadviseurs

Met de training Webrichtlijnen voor webredacteuren leer je als webredacteur dat content toegankelijk maken niet zo lastig is; eerder logisch. Deze training heeft als doel om zonder extra inspanning je website goed toegankelijk te krijgen en te houden.

  • Je krijgt handvatten mee om problemen op je website eerder te signaleren dan bezoekers.
  • Advies hoe je ervoor zorgt dat problemen snel worden opgelost (of hoe je die zelf oplost).
  • Hoe zorg je voor goed gestructureerde en makkelijk leesbare teksten.

Een goed toegankelijke website draagt bij aan een betere vindbaarheid in zoekmachines. Ook daar kan Jules je van alles over vertellen. Jules heeft bij veel communicatieafdelingen gewerkt en begrijpt als geen ander waar communicatiemedewerkers tegen aan lopen.

Webrichtlijnen voor webmanagers en webmasters

Voor de webmanagers en webmasters duikt Jules de techniek in. Je leert hoe je om moet gaan met WCAG 2, de Web Content Accessibility Guidelines. Dit zijn de internationale toegankelijkheidsregels die een-op-een in de Webrichtlijnen zijn opgenomen. Jules toont je de valkuilen waar anderen nog al eens in tuimelen. Met de juiste tools en tips zorg je ervoor dat je website Webrichtlijnenproof wordt en blijft.

Jules heeft vele jaren in diverse organisaties als webmanager of webmaster gewerkt. Zijn praktische ervaring op het gebied van beheren van websites maakt dat de training meer is dan Webrichtlijnen alleen.

Webrichtlijnen voor techneuten

De training voor front-end developers en back-end webdevelopers duikt nog dieper de techniek in.

  • WCAG 2; Hoe ga je ermee om?
  • HTML en CSS; Tips en goede bronnen
  • WAI-ARIA; Beter ondersteuning door browsers en screenreaders, dus begin er nu mee!

Jules Ernst is ooit als programmeur in de IT-branche terecht gekomen. Nog steeds bouwt hij voor een deel van zijn tijd gave dingen op het web. Hij houdt zich op de hoogte via social media en is lid van de vakvereniging van front-end ontwikkelaars, Fronteers. De training gaat daarom verder dan wat theoretische regels.

Enkele tweets:

Trainingen

De trainingen zijn in het algemeen praktisch toegespitst op je organisatie. De tools (bijvoorbeeld je CMS), de techniek en het proces zullen aandacht krijgen. Daarom is de training heel effectief voor de mensen die aan de slag moeten met de website. De laatste jaren wordt Jules steeds vaker gevraagd om ontwikkelteams te begeleiden met workshops en testen van tussentijdse resultaten.

Ben je geïnteresseerd in een standaard training of maatwerktraining van Jules Ernst, bel of mail dan direct.