Deelonderzoek toegankelijkheid

Met een deelonderzoek toegankelijkheid weet je of jouw website voor een deel aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoet. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op basis van de Web Content Accessibility Guidelines 2 (WCAG 2.1).

Waarom een deelonderzoek?

Een deelonderzoek zegt het al; slechts een deel van een volledig onderzoek (audit) wordt uitgevoerd. Je kunt op basis van meerdere onderzoeken een compleet beeld krijgen van de toegankelijkheid van je website. Redenen om een deelonderzoek uit te voeren.

 • Je neemt een webdienst af, waarbij de leverancier het technische deel al heeft laten onderzoeken via een systeem- of technisch onderzoek.
  Kies dan voor een deelonderzoek op content.
 • Je website is complex en bestaat uit onderdelen van meerdere leveranciers.
  Kies dan voor een onderzoek voor een specifiek deel van je website.

Resultaat

Ik voer het onderzoek uit volgens de op het W3C gepubliceerde evaluatiemethode (WCAG-EM). Uit het onderzoek volgt een volledig rapport die gebruikt kan worden als onderdeel van de conformiteitverklaring. Zijn er issues gevonden dan adviseer ik graag wat je verder kunt doen in een verbetertraject.

Kosten

Vraag voor een deelonderzoek een prijsopgave aan. De prijs van een onderzoek hangt af van:

 1. Omvang van de website.
 2. Technische complexiteit.
 3. Optioneel: benoemen van oplossing of oplossingsrichting

Als je met het onderzoeksrapport aan de slag gaat dan kunnen er altijd vragen zijn over de bevindingen. Die beantwoord ik graag! De webredactie, de webbouwer of anderen die aan de website meewerken mogen hun vragen per e-mail of telefonisch stellen. Dit krijg je er gratis bij; ik hanteer hiervoor een fair use policy.
Je kunt ook structureel ondersteuning aanvragen in de vorm van een bijeenkomst of het afnemen van een strippenkaart-constructie.

Ik adviseer om het onderzoek elk jaar of 2-jaarlijks te herhalen.

Toegankelijkheidsverklaring

Mocht er onverhoopt redenen zijn dat er niet aan alle toegankelijkheidseisen kan worden voldaan, dan kan ik ondersteuning bieden bij het opzetten van een goede toegankelijkheidsverklaring.

Andere diensten die op de audit aansluiten:

 • Ondersteuning bij de toegankelijkheidsverklaring (neem contact op)
 • Webadvies (neem contact op)

Mocht jouw website nog in ontwikkeling zijn of overweeg je de website te vernieuwen, dan is wellicht een quickscan op toegankelijkheid zinvoller.