Bronnen

De informatie op deze site wordt op verschillende manieren verzameld.

Bronnen en bronvermelding

Alles op mijn website mag je hergebruiken; bron- of naamsvermelding is voldoende. Houd er rekening mee dat sommige informatie op deze website van een ander bron afkomstig is. Niet alle gegevens zijn actueel op mijn website! Wil je zeker weten of je de juiste en meest recente gegevens download, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Creative Commons-Licentie Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.

Veel van mijn data staat niet online. Dit komt omdat er (grote) partijen zijn die mijn data gebruikten zonder bronvermelding.

Tools en bronnen

Bronnen uit het verleden

Overheidsinformatie

Overheidsorganisaties (overheid.nl)

In 2012 heb ik de gegevens van alle gemeenten, provincies en waterschappen van almanak.overheid.nl/categorie/1/Gemeenten_A-Z gehaald door middel van scrapen. De toen onvolledige gegevens heb ik verbeterd, geactualiseerd en verrijkt. De RUD's en omgevingsdiensten zijn te vinden op Omgevingsdienst.nl.

Rijksoverheid

In het Websiteregister Rijksoverheid staan alle geregistreerde websites van de Rijksoverheid. In het Websiteregister staat hoe vaak de website gemiddeld per maand is bezocht en hoe ver de websites zijn met de uitvoering van het toegankelijkheidsbeleid.

Voor onderwijs haal ik de open databestanden van DUO op.

Metatopos

De meest betrouwbare site met informatie over gemeentelijke en provinciale samenvoegingen, herindelingen en naamswijzigingen.

CBS

Van de CBS-website haal ik het aantal inwoners per gemeente.

Postcode API

Via de Poscode API heb ik de locaties van alle gemeentehuizen verzameld. Deze gebruik ik op geografische kaartjes en in mijn overzicht van gemeenten om een precieze link naar Google-maps te maken.

Google

Veel van de gegevens verzamel ik door gestructureerd te zoeken in zoekmachines.

Overige informatie

Informatie op mijn site die niet via hierboven genoemde websites verzameld zijn, zijn in het algemeen door zelfgemaakte tools geautomatiseerd bijeen gebracht. Hiervoor gebruik ik JavaScript, PHP en tools als Xenu, Phantom en Screaming Frog.

CMS'en detecteren? Dat kan je ook zelf via:

Niet werkende links

Vanaf nu zullen links naar een aantal rijksoverheidswebsites links worden naar zoekopdrachten op DuckDuckGo. Reden is dat ik het helemaal zat ben om links naar rijksoverheidswebsites aan te passen.